HACCP produkcja czysta

W 2018 roku spółka TS PACK BIAŁOGARD wybudowała i uruchomiła nową halę produkcji czystej, dedykowaną produktom do kontaktu z żywnością. Hala, na której powstało 5 nowych stanowisk pracy, została zaprojektowana według ogólnoświatowych standardów GMP oraz GHP. Wszystkie czynności wykonywane na nowej hali są objęte księgą HACCP. Restrykcyjne reguły produkcji i pakowania pozwalają TS PACK BIAŁOGARD na wystawianie atestów produktowych, pozwalających na bezpośredni kontakt z żywnością.

Nowy dział produkcji czystej skupia się na folii, workach oraz przekładkach (płachtach)
zarówno z materiału HDPE, jak i LDPE. Wszystkie produkty mogą być barwione dowolną gamą kolorów.

Przykładowymi rodzajami żywności, z którymi mogą mieć kontakt produkty objęte GMP i GHP są między innymi:

  • świeże ryby
  • świeże mięsa
  • wędliny
  • masło / mleko / nabiał
  • pieczywo
  • warzywa i owoce
  • przetwory warzywne i owocowe
  • przyprawy
  • mrożonki mięsne, rybne i warzywne